Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити, мач от 12-ия кръг на английската Висша лига. Стадион "Олд Трафорд", 19.30 часа българско време.

Вероятни състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Телеш, Матич, Мактоминей, Фернандеш, Кавани, Рашфорд

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Стоунс, Диас, Менди, Ернандес, Гюндоган, Марез, Де Бройне, Стърлинг, Жезус

Прогнозата на Gol.bg

След незадоволителния старт на първенството за Манчестър Юнайтед, отборът на Оле Гунар Солскяер постепенно набра скорост и се доближи до Топ 4. "Червените дяволи" отпаднаха от Шампионската лига и сега ще бъдат мотивирани да се реваншират на своите фенове. А какъв по-добър момент от мач срещу местния съперник? Представянето на Юнайтед продължава да бъде твърде непостоянно. Отборът бележи доста попадения, но проблемите в защита са очевидни и головете във вратата на тима също са често явление.

Манчестър Сити също не започна кампанията убедително, но момчетата на Пеп Гуардиола влязоха в добра форма и не са допускали гол във вратата си в четири поредни срещи от всички турнири, а в тях се разписаха общо 10 пъти.

В последните 5 сблъсъка между двата отбора Юнайтед има лек превес с 3 победи, срещу 2 за "гражданите".

Според нас ще се получи мач с доста попадения, много напрежение и обрати. Двата тима се намират един до друг в класирането и всички предпоставки за едно истинско дерби са налице.

Резултат: Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 2:2