Стадионът в бразилския град Салвадор вече има славата на мястото, на което се играят най-резултатните мачове на Световното първенство, след като снощи Франция разгроми Швайцария с 5:2 в мач от група Е.

Така на стадион Арена Фонтенова е видял вече 17 гола в три мача, което прави по 5,67 гола средно на мач.

Първи холандците отвориха страницата с разгромното 5:1 над Испания, превърнало се в сензация и начало на края на световните шампиони от Южна Африка.

В понеделник пък пак на същото място Германия размаза Португалия с 4:0. Сега пък французите продължиха традицията с 5:2 над Швайцария.

В същото време петлите вкарват пет гола в един мач за първи път от 1958-а година в Швеция, когато размазват ФРГ с 6:3, а на терена блести легендата Жюст Фонтен.

Швейцарците също за първи път пускат пет гола от 1966-а година насам, когато отстъпват с 0:5 на ФРГ на Световното в Англия в груповата фаза на Мондиала, припомня БТА.

И резултатът между петлите и швейцарците можеше да бъде и 6:2, ако съдията Бьорн Кайперс от Холандия не беше дал край преждевременно.

Секунди след сигнала Карим Бензема прати топката за шести път в мрежата на Диего Беналио, което щеше да бъде негов четвърти гол на този Мондиал.

Следващият мач на Арена Фонтенова е между Босна и Херцеговина и Иран в сряда, а Салдавор също така ще приеме и един от осминафиналите.

Дали ще има голове, се вълнуват много и природозащитниците. Местните власти обещаха, че ще засаждат 1111 млади дръвчета на всеки отбелязан гол на стадиона.

Към моментна в парковете и крайградските райони трябва да бъдат посадени 18 887 млади фиданки.