Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик сравни триумфа в Шампионската лига миналата седмица с този на Мондиал 2014 година, когато беше помощник на германския селекционер Йоахим Льов.

Бившият футболист на баварците получи страхотен шанс да води клуба миналата есен, когато също беше в ролята на помощник. Тогава той бе дясна ръка на уволнение през ноември Нико Ковач и първоначално босовете гледаха на Флик само като но временно решение.

Силните изяви на Байерн обаче накараха ръководството да предложи постоянен договор на 55-годишния специалист и той се отплати с исторически требъл.

"През 2014 година ситуацията беше различна, защото аз бях от треньорския екип и отговарях за служителите, за екипа и за отбора. Сега е много по-интензивно", коментира Флик пред списание "Шпорт Билд".

"В Байерн се забавляваме на тренировките, но сме наясно, че трябва да работим много здраво. Постигнахме огромен успех, но ни липсваше емоцията на феновете от трибуните. Само си представете как щяхме да празнуваме заедно победата на финала срещу ПСЖ или успеха с 8:2 над Барселона."

"Не можем да променим днешните обстоятелства, но трябва да ги приемем като отбор и да живеем с това. Сега трябва да се настроим за старта на новия сезон и мога да ви уверя, че това коства много сили и дисциплина", увери Ханзи.