Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик не скри огромното си задоволство след историческия погром. Снощи баварците размазаха Барселона с 8:2 и се класираха на полуфинал в Шампионската лига.

"Искам да отправя един огромен комплимент към целия отбор. Момчетата задържаха интензитета на мача през целите 90 минути, това беше класа", започна специалистът.

"Това е нашият характер. Това, което ме зарадва много беше и представянето на играчите, които влязоха като смени. Те веднага се включиха в мача и показаха качествата си. Това е абсолютно отборно представяне."

"Ние бяхме наясно, че Барселона ще допуска грешки, ако ги поставяме под напрежение. Искахме да се възползваме от това. Получи се оптимално добре. Барселона има изключителни качества в офанзивен план, това се видя. И ние трябваше да инвестираме много в защита, където се трудихме много."

"Справихме се добре. Радваме се, че бяхме възнаградени за представянето си и с този толкова голям резултат. Но сме наясно, че ни предстои още работа. Сега трябва да съберем нови сили и да се подготвим за следващия противник. Защото следващият мач започва от 0:0", завърши Ханзи.