Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик и спортният директор Хасан Салихамиджич определено не се харесват и между тях тлее сериозен личностен конфликт, пишат медиите в Германия.

Според авторитетният вестник "Абендцайтунг" двете силни фигури в клуба отново са "на нож". Причината е същата, поради която се появи видимо напрежение между тях през януари.

Флик иска нови попълнения, но Салихамиджич не е съгласен с него. Нещо повече - за разлика от зимния трансферен прозорец, сега "Брацо" дори не иска да отпуска пари за нови попълнения.

Желанието на Хасан е Байерн да пести средства за следващата година. Според нещо съставът е достатъчно боеспособен, за да преследва целите си през новия сезон. Флик обаче не мисли така и иска поне двама нови.

През януари лично Салихамиджич доведе в Мюнхен Алваро Одриосола. Бекът на Реал Мадрид обаче не се хареса на Флик, който демонстративно го превърна в "твърда пейка". И Салихамиджич получи виртуален плесник в лицето. Пред целия свят.

Затова и сега темпераментният бивш полузащитник от началото на века ще си връща на Флик. Отново публично, отказвайки му двамата нови, за които напира.

Според списание "Шпорт Билд" в Байерн са решили да купуват нови играчи само в случай, че се осъществят продажби. Първата сигурна такава изглежда на Тиаго Алкантара, който се разбра с Ливърпул, но двата клуба се разминават за трансферната сума.

Напрежение между Флик и "Брацо" има и по темата "Джером Боатенг". Босненецът няма нищо против да продаде защитника, който има договор за още един сезон. Проблемът е, че Флик държи на бившия си възпитаник от националния отбор на Германия.

Под ръководството на Ханзи исполинът буквално разцъфна и отново се доближи до най-добрите си дни. Така лятото в Мюнхен за пореден път ще бъде по-горещо от обичайното...

 

Материал на Gol.bg