Легендата на Левски Наско Сираков е на мнение, че Бразилия и Германия са основни фаворити за спечелване на мондиал 2014.

"Както всички, впечатлен съм преди всичко от отпадането на изключително сериозни футболни сили като Англия, Испания и Италия", започна Сираков пред вестник "Труд".

"Като се включи и Португалия, стават доста изненади, обаче ако може да бъде наречени изненади. Защото с оглед показаното на терена отпадането на тези отбори не е сензация, а закономерен факт."

"Като цяло виждаме изключително добре подготвени и силни латиноамерикански състави. И ни чакат много сериозни осминафинали."

"Потокът на Бразилия ми се струва доста по-силен, отколкото този с Аржентина и Холандия, които имат абсолютно реални шансове да вървят напред до полуфиналите. Докато бразилците са чакани от много сериозни съперници още на осминафиналите."

"Домакините не направиха добри първи два мача, но после прибавиха и за мен са един от двата най-реални кандидата за титлата."

"Изключително сериозни игри показаха Франция и особено Холандия. Но за мен основни кандидати за титлата са на първо място Бразилия като домакин и амбиция, и на второ място Германия с огромния си потенциал", добави Сираков.