На отиващото си вече Световно първенство по футбол националният отбор на Бразилия установи няколко рекорда със знак минус, а тенденцията продължи и в мачовете с Германия и Холандия.

Още в 3-ата минута на малкия финал Бразилия инкасира гол от дузпа, реализирана от Робин ван Перси и изработена от Ариен Робен. Това стана 12-ото попадение във вратата на Бразилия, което е нов антирекорд при участията на петкратните шампиони на Мондиал.

До този момент Бразилия беше допускала най-много 11 гола на едно първенство и това е станало през далечната 1938-а година. Освен това, общият брой на головете в бразилската врата от 1930-а година насам станаха точно 100 с това попадение.

Но бедите за бразилците не свършиха с това, защото до края на мача те инкасираха още два пъти топката в мрежата си. В 17-ата минута Бразилия изоставаше с 0:2 след гола на Дейли Блинд след неориентирано изчистване на Давид Луис.

Така Бразилия вече има антирекорд от 14 допуснати гола на Световното първенство и общо 102 на всички турнири.

За Холандия пък бронзовите медали стават притежание от втори опит. През 1998-а година те играха за тях на Световното първенство във Франция, но отстъпиха с 1:2 на Хърватия. Отделно от това, за първи път Холандия завършва Световно първенство с победа.