Бившият испански национал Гайска Мендиета очаква много трудности за световните и европейски шампиони по терените в Бразилия. 

След спечелените 3 големи титли мнозина смятат, че Ла Фурия няма да успее да повтори представянето си от последните форуми и Мендиета очаква доста проблеми за хората на Висенте дел Боске. 

„Наистина съм убеден, че на Испания предстоят много трудни моменти на световните финали. На всеки такъв турнир за тях става все по-трудно, тъй като съперниците се нагаждат много по-добре към стила на игра на Ла Роха. Те предпочитат да оставят противника да владее топката, да се приберат до своята врата и да чакат своите моменти на контраатака, което нови много проблеми на Испания” заяви Мендиета пред Goal.com. 

„Също така смятам, че това, че първият двубой е срещу Холандия,  прави нещата още по-неприятни. На миналото първенство Испания загуби първия си мач и това донесе допълнително напрежение. Сега първият съперник е считан за един от фаворитите, но от друга страна, за да си шампион трябва да можеш да се справиш с най-добрите” добави той. 

„Позитивното на един такъв старт е, че това може би ще накара играчите да бъдат максимално концентрирани и това да се запази през целия турнир, в който подценяване не може да има и винаги трябва да даваш 150% от възможностите си” каза още Мендиета.