Мексико  
Вратари: Корона,  Алфредо Талавера, Гийермо Очоа
Защитници:  Франсиско Родригес, Карлос Салсидо, Рафаел Маркес , Диего Рейес, Мигел Лаюн, Ектор Морено, Мигел Понсе
Полузащитници: Андрес Гуардадо, Пол Агилар, Ектор Ерера, Марко Фабиан, Исак Брисуела, Хавиер Акино, Карлос Пеня, Хосе Васкес
Нападатели:  Раул Хименес, Джовани дос Сантос, Алан Пулидо, Хавиер Ернандес, Орибе Пералта

Камерун 
Вратари: Лоик Феуджоу, Шарл Итанже, Сами Н`Джок
Защитници: Беноа Асу-Екото, Николас Н`куло, Седрик Джеугуе, Дани Нункеу,  Хенри Бедимо, Аурелиен Чеджу, Алан Ниом;
Полузащитници: Алекс Сонг, Ландри Н`Гуемо, Жан Макун, Стефан Мбиа, Ейонг Ено,  Едгар Сали, Жоел Матип
Нападатели: Бенджамин Муканджо, Самуел Ето’о, Винсент Абубакар, Ерик Чупо-Мотинг, Пиер Уебо, Фабрис Олинга

Считаните за аутсайдери в група А на световното първенство Мексико и Камерун се срещат в сблъсък, който нито един от двата тима не може да си позволи да загуби, а в същото време победата може да увеличи значително шансовете за достигане до елиминациите.

В състава на мексиканците има много промени в сравнение с отбора участвал на турнира за Купата на Конфедерациите, като от онзи тим са останали доста малки футболисти.

Селекционерът Мигел Ерера бе един от четиримата треньори, които се смениха начело на отбора за кратък период от време, като реши да заложи на схема 5-3-2, търсейки явно сигурност в отбраната, в която се откроява 35-годишния Рафаел Маркес.

Мексико разполага с талантливи играчи в атака като Джовани дос Сантос и Хавиер Ернандес, но пък не успя да се разпише в последните си 2 контроли преди турнира, губейки с по 0:1 от Босна и Португалия. Нападателят на Манчестър Юнайтед се очаква да стартира на пейката за сметка на Орибе Пералта.

В същото време колегата му начело на Камерун Фолкер Финке залага на доста по-офанзивна формация – 4-3-3, на която обаче понякога липсва креативност. Самуел Ето’о остава човек от който зависят много неща, но ще има нужда от подкрепата и на съотборниците си за силно представяне.

Неукротимите лъвове направиха 2:2 наскоро в контрола с Германия, но пък през март паднаха с 1:5 от Португалия, така че не са в особено добра форма. Освен това тимът бе в конфликт с федерацията относно бонусите за представяне в Бразилия и пристигна по-късно в Южна Америка. 

След първенството през 1990-а, когато Неукротимите лъвове стигнаха до 1/4финалите, те разочароват на финалите като при следващите си 4 участия, спечелиха само един от 12 мача. 

Мексиканците нямат загуба от африкански отбори на световни първенства, макар че от 3 мача спечелиха само един, но все пак ще искат най-малкото да продължат тази традиция, докато камерунците трябва да покажат, че не са аутсайдери. 

Прогноза: 2:2