Група H на световното изглежда лишена от изявен фаворит или поне от отбор, който би могъл да претендира за титлата на световното. Все пак любопитно е как ще се представи Белгия на Вилмотс, която разполага със страхотни таланти. Русия пък е водена от Фабио Капело. Ето някои любопитни факти за Червените дяволи, Сборная, Южна Корея и Алжир.

* Белгия участва на световно първенство за първи път от 2002 г. насам. Тогава Червените дяволи също бяха в група с Русия и азиатски тим – Япония. Белгийците биха Сборная с 3:2, направиха 2:2 с домакините и заеха второто място в групата. На осминафинала те отпаднаха с 0:2 от бъдещия шампион Бразилия.

* Най-доброто представяне на Белгия на мондиал бе през 1986 г., когато тимът достигна до полуфиналите в Мексико и отстъпи пред Аржентина на Марадона.

* Стражът на Червените дяволи Тибо Куртоа спаси 87,1% от ударите във вратата си в квалификациите. Това е най-доброто постижение сред вратарите, изиграли най-малко 5 мача.

* Настоящият селекционер на Белгия Марк Вилмотс е най-добрият реализатор на страната на световни финали с 5 попадения. Той е и последният играч на Червените дяволи, вкарал гол на Мондиал (на 14 юни 2002 при 3:2 над Русия - на снимката).

* Алжир не е успявал да излезе от групата при трите си участия на световно (1982, 1986, 2010). Африканците бяха най-близо през 1982 г., когато сензационно победиха ФРГ с 2:1. В последния кръг в групата обаче Бундестимът надигра с 1:0 Австрия в доста съмнителен мач и двата тима продължиха заедно напред.

* Алжир е първият африкански тим, побеждавал европейски отбор на световни финали. Става дума за гореспоменатия успех над ФРГ с 2:1 на 16 юни 1982 г.

* Алжир и Хондурас бяха двата тима, които не успяха да вкарат нито един гол на предишното световно в ЮАР.

 * След разпадането на СССР Русия има две участия на световно, приключили още в груповата фаза (1994 и 2002). В този период сборная има 2 победи над африкански отбори (6:1 над Камерун и 2:0 над Тунис) и 4 загуби.

* Олег Саленко е рекордьор по отбелязани голове в един мач на световни финали. Той се разписа 5 пъти в мрежата на Камерун през 1994 г. Той е и топ реализаторът на Русия в турнира. Нападателят има общо 6 попадения, отбелязани само със 7 удара.

* Роденият на 18 юни 1946 г. наставник на Русия Фабио Капело е най-възрастният сред 32-ата селекционери. Това е второ негово участие след това с Англия преди 4 години.

* Южна Корея участва за девети път на мондиал. Страната е абсолютен рекордьор сред азиатските отбори. На второ място е Япония с 5 участия. При това корейците се класираха за световното за осми път поред. Само Бразилия, Германия, Италия, Аржентина и Испания имат по-дълга непрекъсната серия участия от тях.

* Южна Корея спечели дебютния си мач на последните си три световни. През 2002 г. тимът надви Полша, през 2006 би Того, а преди 4 години се наложи над Гърция.