Япония - Гърция, сблъсък от група "С" на световното първенство по футбол. Стадион "Ещадио Дас Дунас" в Натал, 01:00 часа българско време. Пряко в Gol.bg!

 

Групата на Япония:

Вратари: Еижи Кавашима, Шусаку Нишикава, Шуиши Гонда

Защитници: Атцуто Учида, Гьотоку Сакаи, Юто Нагатомо, Масато Моришиге, Ясуюки Коно, Масашико Иноха, Хироко Сакаи, Мая Йошида

Полузащитници: Ясухито Ендо, Тошихиро Аояма, Хотару Ямагучи, Макото Хасебе, Кейсуке Хонда, Шинджи Кагава

Нападатели: Хироши Киотаке, Шинджи Оказаки, Йоичиро Какитани, Йошито Окубо, Юя Осако, Манабу Саито

 

Групата на Гърция:

Вратари: Орестис Карнезис, Панайотис Гликос, Стефанос Капино

Защитници: Янис Маниатис, Йоргос Цавелас, Костас Манолас, Вангелис Морас, Лукас Винтра, Василис Торосидис, Сократис Папастатопулос, Хосе Холебас, Кирякос Пападопулос

Полузащитници: Александрос Циолис, Панайотис Коне, Йоргос Карагунис, Лазарос Христодолопулос, Янис Фетфацидис, Костас Кацуранис, Андреас Самарис, Панайотис Тахтцидис

Нападатели: Йоргос Самарас, Костас Митроглу, Димитрис Салпингидис, Теофанис Гекас

 

Прогноза на Gol.bg:

И двата отбора започнаха участието си на Мондиал 2014 с поражения и затова имат нужда от победа на всяка цена, ако искат да запазят шансове за участие във фазата на елиминациите.

Макото Хасебе все още не е възстановен напълно и това си пролича по време на мача на японците срещу Кот д’Ивоар, в който те бяха обърнати в рамките на две минути. Почти сигурно в средата на терена селекционерът Дзакерони ще пусне като титуляри Хотару Ямагучи и Ясухито Ендо.

По всяка вероятност гръцкият селекционер Фернандо Сантош ще направи няколко промени, за да освежи тимът си след класическото поражение от Колумбия. Южната ни съседка изглежда доста безидейна в атака и навярно срещата няма да предложи много голове.

До момента двата отбора са се срещали само веднъж един срещу друг, а двубоят за купата на Конфедерациите през 2005 година завърши с минимална победа 1:0 в полза на азиатците.

И двата тима не се намират в най-доброто си състояние, а двете звезди на Япония Кейсуке Хонда и Шинджи Кагава загубиха топката общо 40 пъти в първия мач на "самураите" в турнира.

На хартия Япония разполага с по-креативни футболисти, но към момента и двата отбора не приличат на кандидати за място в елиминационната фаза на световното първенство. Ще заложим на равен резултат, който до голяма степен ще резервира билетите към дома и за двата отбора.


Резултат:  Япония - Гърция  1:1

Прогнозирайте мачовете от световното първенство и спечелете страхотни награди