Звездата на Холандия Ариен Робен отхвърли критиките към себе си, че симулира за дузпа при всяка възможна ситуация.

"Лалетата" елиминираха Мексико  с 2:1 след драматична късна дузпа в 93-та минута, отсъдена за нарушение точно срещу Робен. При ситуацията той финтира Рафаел Маркес и наистина имаше лек контакт, макар и Робен да падна доста театрално. Малко по-рано преди това той откровено потърси сам контакт при друга ситуация.

През първото полувреме обаче не бе отсъдена чиста дузпа, след като двама играчи на Мексико за малко да му счупят краката в с два последователни ритника при една и съща ситуация.

"Трябва да се извиня. В края имаше дузпа, но това през първото полувреме беше симулация. Не трябва да правя така", заяви саркастично Робен пред холандската агенция НОС.

Робен коментира също и малко изненадващия факт, че остави изпълнението на дузпата на Клаас-Ян Хунтелаар. Робен е един от претендентите за Златната обувка и ако беше вкарал гол, щеше да събере 4 попадения. Той обаче е известен с някои от пропуските си в миналото и вероятно това е оказало влияние.

"Обикновено съм уверен в изпълнението на дузпите, но този път аз бях този, който бе спънат. Нямах проблеми с това Хунтелаар да реализира".

"Това беше неговият момент, той го заслужаваше. Почти плача от емоции. Чувствата са толкова силни. Искахме да спечелим този турнир, да се борим заедно. Тези младоци... толкова съм горд".