Забраната за секс в лагера на националните отбори се оказа грешен подход на световното първенство по футбол, пише вестник "Труд".

Испания, Русия, Босна и Херцеговина, Мексико и Чили са четирите национални тима, които държаха половинките на националите далеч от тях.

Руснаците разочароваха, записвайки две равенства и загуба. Босна и Херцеговина също отпадна в групата, а Мексико и Чили бяха елиминирани на осминафиналите. Ла Фурия не издържа без секс и отпадна още в групите, сдавайки титлата.

В същото време националите на Германия и Холандия получиха право да виждат партньорките си, като Йоги Льов предварително заяви, че разрешава любовни ласки само след победи.

Френският селекционер Дидие Дешан и бразилският му колега Луиш Фелипе Сколари разрешиха секс, но "без акробатики и екстравагантни неща", за да не се получават извънредни контузии. Отборите им също са сред последните осем.

Лео Меси, Анхел Ди Мария и останалите аржентински национали също се разминаха със "Секс-ембарго", но при тях режимът е малко по-строг.

Те получават само по един свободен ден за половинките си в седмицата и за малко да стъпят накриво срещу Швейцария. Все пак голът на Ди Мария малко преди края на продължения се оказа златен за гаучосите.

Колумбия е единственото изключение, но се говори, че след успеха срещу Уругвай и там е дадена команда за "свиждане" с любимите жени, като награда за силното представяне. Колумбийците са хита на турнира, мачкайки всеки свой противник, но на четвъртфиналите утре ще трябва да мерят сили с домакина Бразилия.