Треньорът на Белгия Марк Вилмотс не остана впечатлен от Аржентина след загубата от тях на полуфиналите на световното първенство.

"Албиселесте" спечели с 1:0 след ранен гол на Гонсало Игуаин. След това аржентинците контролираха събитията на терена без да играят особено зрелищно. Въпреки това те имаха две добри положения през второто полувреме, но веднъж Игуаин удари греда, а веднъж Лео Меси направи невероятен пропуск.

Белгия от своя страна нямаше никаква идея как да стигне до вратата на съперника и не създаде нито едно чисто положение за гол. Въпреки това Вилмотс разкритикува съперника.

"Трудно е да се разбере как загубихме. Първо, видяхме колко опитни са аржентинците", коментира след мача Вилмотс.

"Те повлияха на ритъма на игра, накъсвайки го, взимайки 30 секунди за всеки тъч. И това им беше позволено".

"Не бяхме впечатлени от Аржентина, те са обикновен отбор. Но ние загубихме".

Същевременно Вилмотс критикува италианския съдия Никола Рицоли за това, че на няколко пъти е спестил жълт картон на Лионел Меси.

"Той извърши три или четири нарушения, но съдията не направи нищо. Меси е голям играч. Той задържа топката, когато те имаха нужда от това".

Един от разочароващите играчи на Белгия бе Еден Азар, който не направи нищо в мача и Марк Вилмотс не издържа и го замени петнайсет минути преди края. Въпреки това треньорът на Белгия не критикува нито Азар, нито някой друг и похвали духа на отбора.

"Аз съм горд от моите момчета. Те положиха много усилия и не мога да кажа нищо лошо за тях. Искам да благодаря на момчетата за това как се бориха. Имаше хора, които плачеха в съблекалнята".

"Мисля, че направихме грешки, но аз винаги гледам като отбор. Показахме добри страни, но те не ни оставиха никакви пространства".