Вратарят на Холандия Тим Крул призна, че е знаел за подготвяната смяна в края на мача срещу Коста Рика.

Наставникът на "лалетата" Луис ван Гаал малко изненадващо направи смяна на вратарите в 120-та минута и това решение се оказа ключово, тъй като Тим Крул спаси две дузпи на Коста Рика и класира отбора си на полуфиналите.

Интересното е, че на статистика той не е от най-добрите при дузпи, тъй като в клубния си отбор Нюкасъл има спасени само две дузпи от последните 20 отсъдени срещу тима.

"Знаех, че има шанс да вляза, ако все още ни оставаше една смяна", призна Тим Крул след края на мача пред холандската агенция НОС.

"Вече бях започнал да се притеснявам към края на мача. Това, че нещата се развиха така е сбъдната мечта. Не можете да разберете през какво минах".

По време на дузпите камерите показваха реакциите на заменения вратар Яспер Силесен, който искрено се радваше. След триумфа обаче всички поздравяваха Крул, като почти никой не обръщаше внимание на титулярния вратар. Самият Крул обаче похвали съотборника си.

"Ако Яспер не беше направил това спасяване в последните секунди, изобщо нямаше да се стигне до дузпите".

"Фантастично е как всички действаме като отбор. Ние гледахме техните дузпи срещу Гърция, но не можахме да научим нищо от това. Всичко опираше до това да изчаквам колкото може повече и точно това тренирахме с треньора на вратарите Франк Хоек".