Анхел ди Мария се надява да се възстанови от контузията си и да играе на финала на световното първенство, ако Аржентина се класира за него.

Крилото на "Албиселесте" получи контузия в бедрото по време на четвъртфиналния мач срещу Белгия и бе заменен принудително през първото полувреме. Той дълго лежа на терена, но след това излезе на собствен ход.

Прегледите след това са показали разтежение първа степен в задния бедрен мускул. Това е възможно най-леката контузия от това естество и надеждите на Ди Мария са, че ще може да е готов за финала.

"Искам да съм на финала. Бих се убил, за да се възстановя, защото ако стигнем на финала, искам да съм там. Момчетата имат нужда от мен", цитира да казва Ди Мария електронното издание football-espana.

Според вестник АС той е решил да се подложи на терапия със стволови клетки, подобна на тази, която премина Диего Коста преди финала на Шампионската Лига.

За разлика от ситуацията на Неймар, тази на Ди Мария не е толкова безнадеждна. Лекарят на Аржентина Даниел Мартинес заяви, че той със сигурност отпада за полуфиналния мач. След това обаче той не се ангажира с категорично становище.

"Анхел има разтежение от първа степен. Разбира се, той няма да играе в следващия мач на Аржентина. След това ще оценяваме ситуацията ден за ден", коментира той.

"Серхио Агуеро обаче тренира вече три пъти. Той е готов за игра".