Бразилците се надяват на чудо, което да позволи на Неймар да играе на финала на световното първенство, ако тимът се класира за него.

Вестник О'Глобо пише, че се е състояла специална среща между Неймар и куп специалисти предимно от бившия му клуб Сантос, на която е била обсъждана възможността за скоростно лечение.

Според анализа на специалистите счупеният прешлен е L3, който е възможно най-безобидното място от гръбнака. Така имало възможност Неймар да играе на силни обезболяващи медикаменти.

Официалната диагноза за подобни контузии е срок за възстановяване между 3 и 6 седмици. Неймар получи контузията си в петък, а финалът е другата неделя. Това означава точно 9 дни.

Лекарят на националният отбор на Бразилия Хосе Луис Рунко обаче е категоричен, че е абсолютно невъзможно Неймар да играе на финала.

"Няма никакъв шанс той да играе на финала на световното", коментира Рунко пред телевизионния канал на Глобо.

"Той може да е с отбора, да. Но няма шанс той да е на терена. Няма начин. Не можем да създадем илюзия за нещо, което не съществува. Нямаме избор".

"Неймар има контузия, която трябва да се излекува. Ако той играе, това ще застраши възстановяването му, както и цялата му кариера".