Халфът на Германия Бастиан Швайнщайгер предупреди, че тимът му трябва да внимава за много твърдата игра на Бразилия, която понякога преминава границите на нормалното.

На четвъртфиналите срещу Колумбия Селесао извърши цели 31 нарушения. Особено безскрупулни бяха действията на Фернандиньо срещу Хамес Родригес.

Макар в тима на Германия да няма толкова изявена звезда, от която да зависи играта на отбора, много вероятно е на полуфиналите Бразилия отново да използва тактика с много нарушения.

"Аз съм абсолютно за здравословна твърдост, но понякога някои нарушения на Бразилия са извън лимита", коментира Бастиан Швайнщайгер.

"Бразилците не са магьосниците от миналото. Отборът се промени, както и техният стил на игра. Твърдите влизания определено са част от играта им. Това е нещо, за което ние трябва да внимаваме. Съдията също".

"Да играеш срещу домакина на първенството е чест. Но щеше да е по-добре да играем срещу Бразилия на финала. Няма значение колко опит имаш, да играеш срещу домакина в страна, която е луда по футбола е нещо специално".

Същевременно Швайнщайгер не е сигурен, че отсъствието на Неймар ще бъде чак толкова тежък удар за Бразилия, тъй като отборът ще компенсира с пределна мобилизация.

"Всички сме дълбоко натъжени от това, че той няма да играе. Винаги е по-добре, когато съперникът има всичките си най-добри играчи".

"Освен това липсата му ще сплоти отбора на Бразилия и те ще искат да спечелят за него".