Световният шампион с Бразилия от 2002 година Роналдо предвижда победа на Бразилия с 1:0 срещу Германия в утрешния полуфинал на футболния Мондиал 2014 в Бело Оризонте.

Нападателят, известен с прякора "Феномена", призна, че домакините на Световната купа са в шок от контузията на звездата на тима Неймар, но той вярва, че сънародниците му ще се справят.

"Всички бяхме малко уплашени от травмата, която получи Неймар. Няма съмнение, че Бразилия загуби звездата си и най-сериозната заплаха за гол", сподели Роналдо, цитиран от БТА.

"Въпреки това, трябва да продължим напред. Предстои голям мач срещу две от световните футболни сили. Не мисля, че те имат предимство. Селесао винаги е фаворит, срещу всеки съперник. Ще победим с 1:0."

Той вярва, че селекционерът Луис Фелипе Сколари ще успее да донесе отново титлата на Бразилия, както преди 12 години в Япония и Република Корея.

"Познавам Фелипао много добре. Той е страхотен мотиватор. Вярвам, че знае отлично какво да направи в този момент, особено що се отнася до заместника на Неймар", каза още Феномена.

Роналдо дели първото място във вечната ранглиста на най-добрите реализатори на финали на Световно първенство с германеца Мирослав Клозе с по 15 гола.