Бившият бразилски национал Пауло Фалкао даде интервю пред вестник "Труд, в което си признава, че има грях към България. Известният като "Краля на Рим" бивш футболист на Рома играе пет години за италианския клуб, но все още е в сърцата на привържениците.

"Имам грях към България и го крия от близо 21 години. С Рома играхме тежък мач с ЦСКА в София и аз отбих една топка от голлинията с петичка. Но всъщност това беше гол", направи сензационно разкритие Фалкао.

"Нямаше ги обаче днешните видеотехнологии, съдията не видя, а аз не си признах. Така спечелихме с 1:0 и се класирахме напред. Помня и до днес тази ситуация и не се гордея с нея, но се утешавам, че и подобни моменти са част от великата игра футбол."

"Бразилия на Мондиал 2014? За всички на тази планета вече е очевидно, че сме в криза. Дълбока криза. Звучи невероятно, но е факт - хората в Бразилия се отдръпнаха от своя национален отбор. Недопустимо е да загубиш с 1:7. Наистина недопустимо."

"Няма значение от кого. Феновете очакваха да видят някаква реакция. Вместо това отборът им сервира нова тежка загуба - 0:3 от Холандия. Бразилският народ е обиден на своя национален тим. Очакваше рози, а получи само бодлите."

"Победата в следващия мач лекува. Срамът от това 1:7 ще остане, но публиката отново ще застане зад Селесао. Да, и преди е имало загуби обаче сега ситуацията беше по-различна. Световно първенство в Бразилия и големи очаквания да станем шампиони. Приказки, закани, обещания и сега какво? Всички бразилци искаме да забравим, че сме били домакини на мондиала. И въобще, че е имало такъв турнир."

"Ако Неймар беше играл срещу Германия? Най-вероятно резултатът нямаше да е 1:7, а 2:7. Неймар не можеше да промени абсолютно нищо в този мач. Всички са виновни за този позор. Не е само един футболист, само треньорът или само ръководството на федерацията. В Бразилия в последните години липсваше критика."

"И това е една от основните причини да си мислим, че сме много силни. И се оказа, че това съвсем не е така. Когато резултатът стана 2:0 за Германия, Сколари трябваше да даде светкавични указания. И вътре да се намери лидер да стегне редиците. Все още нищо не беше загубено. Вместо това паниката и хаосът превзеха отбора. Наруши се постройката и се оставиха още повече пространства на германците, които само това чакаха. И катастрофата за Бразилия стана неизбежна."

"Днес се играе съвсем различен футбол. Аз принадлежах на моето време и се гордея с това, което съм постигнал. Днешните футболисти имат нови разбирания, играят по нови тактики. Няма как да се подмладя и да сляза на терена. А те не могат да се върнат в миналото и да излязат срещу мен и моите колеги", добави Фалкао.