Селекционерът на националния отбор на Бразилия по футбол Луис Фелипе Сколари напусна поста, съобщава БТА.

65-годишният специалист имаше договор със Селесао до края на Мондиал 2014, въпреки това подаде оставка, която е приета с незабавен ефект от ръководството на федерацията на страната, допълва информационната агенция.

Сколари изведе Бразилия до петата световна титла през 2002 година в Япония и Република Корея, но на домашния турнир кариоките се представиха под очакванията.

Те стигнаха с големи трудности до полуфиналите, където бяха пребити брутално с 1:7 от Германия. В последствие в мача за третото място глътнаха тройка от Холандия.

Първоначално президентът на бразилската футболна федерация Марко Поло Дел Неро имаше намерение да продължи договора на Фелипао, но след сериозния натиск от футболната общественост в страната промени решението си.

Основни претенденти за овакантения пост са селекционерът на националния отбор до 20 години Алешандре Гало и Аденор Леонардо Баки-Тите, който изведе Коринтианс до трофеите в копа "Либертадорес" и на световното клубно първенство през 2012 година.

От федерацията нямат много време за решение. На 5 септември Бразилия среща Колумбия в контрола в Маями. През следващата година е Копа Америка, а през 2016 е Олимпиадата в Рио де Жанейро.