Легендата на Реал (Мадрид) Раул смята, че липсата на типичен "хищник в пеналта" може да попречи на Германия да спечели световната титла.

Въпреки присъствието на Мирослав Клозе, в Бразилия селекционерът Йоахим Льов в повечето мачове използва схема без типичен център-нападател, при която Томас Мюлер най-често се озоваваше на върха на атаката.

"Представянето на Германия срещу Франция показа, че немците могат да са убийствено ефективни. Халфовете им наложиха контрол от рано и не го изпуснаха до края на мача", коментира Раул. "Това, което според мен липсва на този тим на Германия, е убиец в пеналта от типа на Юрген Клинсман или Руди Фьолер."

"Клозе е сред най-великите играчи на световни първенства. Няма как да не го уважаваме, той е водещият реализатор в историята на мондиалите. Клозе обаче е на 36 години и не можем да очакваме от него да е толкова ефективен, колкото беше преди години", добави Раул.

Испанецът се спря и върху проблемите на Бразилия.

"Сколари също има сериозни главоболия. Фред и Хълк не са в оптимална форма и това е проблем. Дори докато Неймар беше на терена, головете за Бразилия ги вкарваха техните стопери. Очаквам Данте да партнира на Давид Луис, защото той играе в Байерн и би трябвало да е наясно как да спре съотборниците си от клуба. Бразилците ще трябва да бъдат нащрек през цялото време, защото немците отлично умеят да откриват слабите места на противника", смята Раул