Катастрофалната загуба на Бразилия на полуфиналите на световното първенство с 1:7 от Германия очаквано бе приета доста тежко от местните фенове.

За щастие не се стигна до много тежки бунтове и размирици, за каквито имаше опасения. За това помогна и излизането на големи части от гвардията.

Въпреки това на много места побеснели фенове изразиха яда си. Най-сериозният инцидент бе в Сао Пауло, където фенове запалиха автобус и той изгоря до основи.

Още преди началото на турнира болшинството от хората бяха критично настроени към целия мондиал заради многото пръснати пари за построяване на лъскави стадиони, вместо те да бъдат използвани за училища и болници, където има остра нужда.

Сега се очаква протестите срещу правителството да започнат с нова сила, след като вече няма положителните емоции от мечтата за нова световна титла.

"Абсолютно празен съм. Аз съм бразилец и съм унижен. Искам да се самоубия", заяви един фен по улиците, цитиран от Дейли Мейл.

"Това ще бъде най-депресираната страна в историята", коментира друг запалянко.

"Футболът е само илюзия и трябва да се събудим към реалността. Надявам се това да накара хората да се събудят и да започнат да мислят с главите си, а не с емоциите си и това да се прояви на гласуването", коментира трети човек.