Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо се изказа в подкрепа на бившия си играч Давид Луис.

Защитникът на Бразилия бе посочен като основен виновник за кошмарната загуба на Селесао с 1:7 от Германия. Той направи множество грешки и като цяло почти никога не беше на правилната позиция, за да спре атаките на съперника.

Така според общото мнение решението на Жозе Моуриньо да го продаде на ПСЖ за 50 милиона лири се е доказало като гениален ход. Самият Моуриньо обаче не използва случая, за да злорадства, а защити бившия си играч.

"Не мисля, че е справедливо да се отличава един играч от отбора, защото целият отбор игра много лошо", коментира Моуриньо пред Евроспорт.

"Дали Давид направи грешки? Да, направи. Но и Данте направи грешки, Марсело направи грешки, Фернандиньо направи грешки. Отборът като отбор направи грешки. Така че не мисля, че е справедливо".

"Мисля, че всеки, който е в моята позиция, всеки играч, всеки треньор, всеки който не е въвлечен в първенството, но може да е в тази позиция, всички много, много съжаляваме за Бразилия, защото това е исторически момент".

"Това е исторически момент, който ще остане завинаги. По същия начин, по който всички ние знаем, че веднъж преди много, много години Бразилия загуби финал на световно първенство срещу Уругвай на Маракана. Моят син, който е на 14 години и знае това. И по същия начин след 50 години всички ще знаят, че Бразилия загуби от Германия с 1:7".

"Така че от моя гледна точка и от професионална гледна точка това е сърцераздирателно и аз им съчувствам".