Камерун заслужава уважение дори след отпадането си от Мондиал 2014, заяви селекционерът на бразилския национален отбор Луис Фелипе Сколари. Тази вечер Селесао играе срещу африканците в последния си мач от група "А".

"Те изгубиха един мач с 0:1 от Мексико, а във втория си двубой паднаха от Хърватия с 0:4. Тогава обаче бяха с човек по-малко през цялото второ полувреме", заяви Сколари, цитиран от БТА.

Специалистът отрече всякакви твърдения, че двубоят между Бразилия и Камерун може да завърши в зависимост от това кой съперник желаят домакините за осминафиналите на световното първенство.

"ФИФА вече даде ясно да се разбере, че няма нищо такова. Хората казват, че този мач няма никакво значение за Камерун. Но честта и достойнството не са без значение."

"Футболистите на Камерун ще искат да се върнат в своята родина и да кажат, че са се борили до последно. Хората, които казват, че Бразилия може да си избере противник за осминафиналите, не уважават Камерун."

Както е известно, Холандия и Чили ще играят един срещу друг по-рано в сравнение с мача между Бразилия и Камерун. Холандия и Чили са лидери в група "В" и един от двата отбора ще се изправи срещу Бразилия на осминафиналите на Мондиал 2014.

Селекционерът на холандския отбор Луис ван Гаал изрази опасенията си, че бразилците могат да си избират противник, след като двубоите не се играят по едно и също време.

"Ако не победим, може да не се класираме. Не виждам как ще си избираме съперник. Някои хора са глупави или злобни", отсече Сколари.