Бразилия победи Камерун с 4:1 благодарение на Неймар и съдията в двубой от група "А" на световното първенство по футбол, състоял се на стадион "Ещадио Насионал" в столицата Бразилия.

Селесао откри резултата чрез Неймар, който засече от движение центриране на Луис Густаво отляво. Само в рамките на няколко секунди Жоел Матип нацели гредата, а след това вкара на празна врата след подаване на Ниом, на когото бе спестен червен картон малко по-рано.

Неймар смълча "неукротимите лъвове" с индивидуална акция, пробивайки отляво към центъра малко по-късно. Той стреля през шпагата на Н'куло и върна преднината на своите, излизайки начело в листата на реализаторите на мондиала с четири попадения.

В началото на втората част Фред се разписа с глава след подаване на Давид Луис. Попадението обаче дойде след поредната съдийска аванта за бразилците в турнира, защото нападателят бе в положение на засада. Пет минути преди края Фернандиньо сложи точка на спора след грешка в защитата на противника.

Бразилия събра 7 точки и завърши на върха в групата, като по този начин Селесао ще играе с Чили на осминафиналите в турнира.


Бразилия натисна своя опонент още от първите секунди. Неймар подаде вдясно и атаката на Селесао завърши с плътен удар на Луис Густаво, който беше блокиран от бранител. Малко след това се стигна до първи удар за Камерун, но шутът от дистанция на Муканджо срещна тялото на Давид Луис. После отново Луис пресече острото центриране по земя на Чупо-Мотинг.

Бе изминал четвърт час игра, когато Ален Ниом умишлено изблъска Неймар в гръб, без да търси начин да играе с топката. Африканецът реши да се извинява на бразилеца и очевидно това подлъга рефера Йонас Ериксон, който спести червен картон на Ниом.

Само няколко секунди след това обаче Неймар взе своя сладък реванш. Луис Густаво центрира отляво и от десетина метра Неймар успя да засече майсторски от движение с десния крак, пращайки топката в долния десен ъгъл.

В средата на първото полувреме Неймар отправи страхотен изстрел от воле с левия крак, но стражът на Камерун Чарлз Итанже успя да парира насочената към него топка.

В 26-тата минута Камерун показа, че ще играе за честта си в този мач. Жоел Матип нацели гредата след центриране от корнер, което доведе до нов ъглов удар. Африканците разиграва и Ниом центрира по земя отляво към далечната греда и там Матип бе оставен напълно непокрит, изравнявайки резултата.

Последва временен спад в играта на кариоките, но в 35-тата минута те отново дръпнаха напред в резултата. Камерунците не успяха да изчистят топката напред и тя попадна на крака на Неймар. Той проби и стреля от тринайсетина метра през шпагата на Н'куло, пращайки кълбото в мрежата.

Точно в края на първото полувреме Неймар отново си поигра със защитата на Камерун, създавайки сериозно объркване в редиците й. Той комбинира с Оскар, после с Паулиньо и топката стигна до Хълк, който получи шанса да завърши. Матип подложи крака си и блокира шута му.

Веднага след почивката Фред стреля мощно с левия крак от петнайсетина метра, но Итанже спаси, избивайки в корнер.

В 50-тата минута Давид Луис получи отляво и без да се забавя моментално центрира с левия крак към останалия непокрит Фред, който засече с глава и покачи на 3:1. Повторенията обаче показаха, че нападателят се намира в положение на засада.

В средата на второто полувреме Камерун се активизира и Ландри Н'гуемо опита диагонален удар, който се оказа доста неточен. В същото време южноамериканците очевидно бяха доволни от развоя на срещата, защото видимо намалиха оборотите.

Двайсетина минути преди края на редовното време бразилците решиха да пазят сили и селекционерът на тима Сколари извади Неймар, който получи лека травма след единоборства със съперников футболист.

В 84-тата минута нова грешка на Камерун в изнасянето на топката позволява на Фернандиньо да комбинира със свой съотборник. Фернандиньо получава в наказателното поле от Оскар и чуква с десния крак право в мрежата зад Итанже. В добавеното време Вилиан шутира точно, но слабо в ръцете на камерунския страж.

Нова грешка на Камерун в изнасянето на топката позволява на Фернандиньо да комбина със свой съотборник. Фернандиньо получава в наказателното поле и чуква с десния крак право в мрежата зад Итанже

Прочети още на: http://worldcup2014.gol.bg/live?id=310595
 


Камерун - Бразилия 1:4

0:1 Неймар - 17'

1:1 Жоел Матип - 26'

1:2  Неймар - 35'

1:3  Фред - 50'

1:4  Фернандиньо - 84'

 

Камерун: Итанже, Матип, Н'куло, Бедимо, Ниом, Н'гуемо, Мбиа, Енох, Муканджо (Сали - 58'), Абубакар (Уебо - 72'), Чупо-Мотинг (Макун - 81')

Бразилия: Сезар, Тиаго Силва, Давид Луис, Алвеш, Марсело, Луис Густаво, Паулиньо (Фернандиньо - 46'), Оскар, Хълк (Рамирес - 63'), Фред, Неймар (Вилиан - 71')

 

Галерия със снимки от мача вижте ТУК