Бразилия - Чили, първи 1/8-финален сблъсък на световното първенство по футбол. Стадион "Ещадио Минейрао" в Бело Оризонте. 19.00 часа българско време, пряко в Gol.bg!

 

Групата на Бразилия:

Вратари: Джеферсон, Жулио Сезар, Виктор

Защитници: Дани Алвеш, Тиаго Силва, Давид Луис, Марсело, Данте, Максуел, Майкон

Полузащитници: Енрике, Фернандиньо, Рамирес, Ернанеш, Оскар, Вилиан, Луис Густаво, Паулиньо, Бернард

Нападатели: Фред, Неймар, Хълк, Жо

Групата на Чили:

Вратари: Клаудио Браво, Кристофер Тосели, Джони Ерера

Защитници: Еухенио Мена, Миико Алборнос, Маурисио Исла, Хосе Рохас, Гари Медел, Гонзало Хара

Халфове: Франсиско Силва, Карлос Кармона, Артуро Видал, Хорхе Валдивиа, Жан Бусежур, Фелипе Гутиерес, Хосе Фуенсалида, Чарлз Арангис, Марсело Диас

Нападатели: Алексис Санчес, Маурисио Пиния, Едуардо Варгас, Фабиан Ореяна, Естебан Паредес

 

 

Прогноза на Gol.bg:

Бразилия се намира на четири крачки от сбъдване на мечтата си да покори световния връх на родна земя и да заличи спомена от фиаското през 1950 година, когато губи от Уругвай във финала, потъвайки в море от сълзи.

До момента Селесао не предлага нещо особено, с което да стряска съня на противниците си и разчита най-вече на звездата си Неймар и на тънките съдийски аванти. Ако момчетата на Сколари не оставят сърцата си на терена в днешния двубой, те със сигурност са застрашени от отпадане.

Чили впечатли не само с победата над Испания, екзекутирайки световния шампион, но и с играта си до момента. Малко са отборите, които упражняват толкова свирепа и дълбока преса, почти от началото до края на мача. Припомняме, че през месец март Чили надигра и Германия насред Щутгарт, макар да загуби мача с гол на Гьотце.

Бразилия никога не е губила от Чили в 26-те срещи на свой терен в рамките на 95 години. Като цяло петкратният световен шампион има 48 победи, срещу само седем поражения, при голова разлика 159:58. Нещо повече - в последните 12 срещи Селесао има десет победи и две равенства. Статистиката показва, че последната домакинска загуба на Бразилия е от 2002 година срещу Парагвай.

Двете страни са се срещали три пъти на световни първенства и победителят винаги е един и същ. През 1962 година на световното в Чили домакините губят полуфинала с 2:4. Чилийците записват поражения с 1:4 на Мондиал 1998 и с 0:3 преди четири години в ЮАР.

В редиците на домакините Давид Луис има леки болки в гърба, а в лагера на гостите с мускулна травма е Гари Медел. Артуро Видал се завръща в средата на терена, след като получи почивка в предния мач.

В двата отбора има по четирима футболисти, които "висят" с картони и могат да пропуснат следващия мач при ново официално предупреждение. Това са чилийците Видал, Арангис, Франсиско Силва и Мена, както бразилците Тиаго Силва, Рамирес, Неймар и Луис Густаво.

Звездата на домакините Неймар вече има 35 гола в 52 мача за родината си, като във вечната листата на реализаторите пред него са само Бебето, Зико, Ромарио, Роналдо и Пеле. Цялата нация разчита именно на футболиста на Барселона да поведе отбора към финала.

В последните два случая, в които Чили се класира във фазата на елиминациите, отборът бе изхвърлен именно от Бразилия - през 2010 и през 1998 година. Освен това чилийците играят традиционно трудно срещу южноамерикански противници на световни финали, губейки последните четири сблъсъка с поне три допуснати гола на мач.

Този състав на Чили обаче изглежда различен от предишните формации. Селекционерът Хорхе Сампаоли изгради истинска армия от воини, които си вярват, че могат да тръшнат всеки противник. Освен силната вяра, Чили разполага и с необходимите качества, за да го стори.

Очакванията ни са за напълно равностоен и двуостър двубой. Вероятността съперниците да не успеят да се победят в редовното време е налице и ние ще заложим да такъв развой. Въпреки класата на чилийския отбор, Неймар и компания изглеждат като по-вероятния победител в предстоящия сблъсък.


Резултат:  Бразилия - Чили 3:2  след продължения

 

Прогнозирайте мачовете от световното първенство и спечелете страхотни награди