Австралия - Испания, мач от Група B на световното първенство. Стадион "Арена де Байшада", начало 19.00 часа.

 

Австралия:

Вратари: Матю Райън, Митчел Лангерак, Юджийн Галекович

Защитници: Иван Франич, Джейсън Дейвидсън, Хераклес Алмело, Матю Шпиранович, Бейли Райт, Райън Макгован, Алекс Уилкинсън

Полузащитници: Марк Милиган, Бен Халоран, Томи Оар, Оливер Бозанич, Джеймс Троизи, Миле Йединак, Джеймс Холанд, Мат Маккай, Дарио Видошич, Масимо Луонго, Марк Брешано

Нападатели: Матю Леки, Адам Тагарт

Наказан: Тим Кейхил

 

 

Испания:

Вратари: Касияс, Де хеа, Рейна

Защитници: Албиол, Пике, Хави Мартинес, Хуанфран, Рамос, Алба, Аспиликуета

Полузащитници: Чаби Алонсо, Бускетс, Коке, Иниеста, Шави, Фабрегас, Мата, Касорла, Давид Силва

Нападатели: Диего Коста, Вия, Торес, Педро

 

ПРОГНОЗА: Испания и Австралия се изправят един срещу друг в мач на честта. И двата отбора вече отпаднаха от турнира и сега ще играят единствено за своето достойнство.

Световният шампион Испания се сгромоляса зрелищно след двете загуби с 1:5 от Холандия и 0:2 от Чили. Дори и победа сега няма да спести жестоките критики към отбора, но пък загубата ще ги засили още повече.

Австралия от своя страна очарова почти всички неутрални зрители с представянето си в досегашните два мача. Така ще бъде освободен и ще играе с настроение. Още повече, че ако завърши дори и наравно, ще се класира на трето място преди Испания.

Това ще бъде първият мач изобщо между тези два отбора. Статистиката обаче показва, че Австралия не се представя много успешно срещу европейски отбори и има само една победа от седем мача. "Сокерос" е допуснал гол във всеки от последните си 9 мача.

Най-големия проблем за състава пък ще е наказанието на Тим Кейхил, който е основен реализатор с пет от всичките 11 голове на страната си на световни финали.

В състава на Испания се очакват редица промени. Шави отново няма да играе, но се очаква Коке да е титуляр. Възможно е и Хуан Мата да се появи в игра, като Андрес Иниеста трябва да запази мястото си и да запише своя мач номер 100 за Испания.

Испания никога не е губила всичките си три мача на световни финали и надали ще го направи и сега. Дори и равенството обаче ще бъде с вкус на победа за Австралия.


Резултат: 1:1