Асът на Уругвай Луис Суарес поде офанзива срещу Италия ден преди решаващия сблъсък между двата тима за класиране на осминафиналите, докладва "Гадзета дело Спорт".

Той бил интервюиран по телефона от Диего Марадона, който "му дал благословията си": "Ти си сред тримата най-добри нападатели в света".

Що се касае до двубоя със Скуадра Адзура, Суарес заяви:

"Италианците натрупаха умора в тези високи температури и това може да ни улесни. Трябва да се възползваме от пространствата, които ще ни оставят. Знаем, че когато притежава топката, Италия е сред най-добрите отбори в света, но подобно на Англия, те не са толкова силни в отбрана, имат сериозни проблеми. Имам съотборници, които са играли и продължават да играят в Италия и знаят как да ги накажем".

"Гадзета дело Спорт" обаче побърза да напомни, че Суарес до момента не се представя особено успешно срещу италиански тимове. Досега той има един гол при загубата на Ливърпул с 2:3 от Удинезе в Лига Европа през сезон 2012/2013 и едно попадение от дузпа в мрежата на Буфон на Купата на конфедерациите преди година, когато Адзурите биха във финала за третото място.