Ветеранът в уругвайския национален отбор Диего Форлан все още не е готов да се откаже от кариерата в отбора на страната, въпреки 35-те си години.

Преди 4 години в Южна Африка той взе наградата за най-полезен състезател на цялото Световно първенство при 4-ото място на урусите.

До момента той влизаше основно като резерна на Луис Суарес, а в първата среща с Коста Рика започна като титуляр и остана на терена 60 минути.

Снощи при поражението с 0:2 от Колумбия пък беше заменен след 53 минути на терена. "Аз искам да играя футбол. Обичам да съм на терена".

"Знам, че отивам към момент, когато трябва да направя генерална пормяна. Очаква се, все пак съм на 35. Но винаги имам желание да помогна и да бъда тук".

"Ако ме викат, няма проблеми дали ще ме сложат на пейката или на терена", каза още Форлан, цитиран от БТА.

В кариерата си той е играл за отбори като Манчестър Юнайтед, Виляреал, Атлетико Мадрид, Интер Милано и сега подписа за 18 месеца с японския Серезо Осака.

На това Световно първенство той започна вместо Суарес, който лекуваше контузия, и завърши пак вместо него, след като колегата му беше наказан заради ухапването на Джорджо Киелини от Италия.