Селекционерът на Коста Рика Хорхе Луис Пинто сподели след загубата на тима с 3:4 след изпълнение на дузпи от Холандия, че съдията е пропуснал да отсъди два наказателни удара в полза на неговия тим.

Още по темата

 

"На нашия отбор не бяха дадени няколко дузпи. Първо срещу Италия, след това срещу Гърция и сега на два пъти срещу Холандия", отсече Пинто, цитиран от БТА.

"Така че съдийството далеч не беше безупречно. Мисля, че много хора ще се съгласят с мен. В турнира бяха допуснати много сериозни грешки, които не трябваше да се допускат. Надявам се, че ФИФА ще обсъди това."

"Уважавам всички арбитри, но трябва да призная, че много от тях не работят по най-добрия начин. Боли ни, но се чувстваме щастливи. Ние не бяхме победени, въпреки че напускаме турнира сега."

"Имахме добра тактика и никога не сме се страхували да играем срещу суперсилите. Разбира се ни боли, защото дузпите винаги са много трудни."

"Опитахме се да играем футбол и да покажем положителен и достоен образ на страната ни. Холандия не е лесен отбор. Те имат играчи, които са играли на европейски и световни първенства, както и в силни вътрешни първенства."

"Ние се борихме от самото начало. Бяхме добре организирани в защита. Мисля, че показахме, че можем да предложим добро шоу и красив футбол", добави Пинто.