Световното първенство навлиза в решаващата си фаза. Осемте най-добри отбора (или пък осемте, които извадиха най-голям късмет), ще спорят за титлата и първият им напън ще настане на четвъртфиналите.

Преди да се впуснем в анализ на въпросните двубои, да почетем Чили, Алжир, Нигерия и Мексико, които заслужаваха много повече, отколкото получиха (същото, което си мислиш, когато не си свалил никого на купона, въпреки че си безкрайно симпатичен).

Бразилия – Колумбия

Ако футболът беше справедлив, Колумбия щеше да мушне пет гола на Бразилия, съдейки по видяното досега.

Невероятно е, че на световното има отбор, който носи златисти фланелки, играе прекрасно, разполага с най-добрия голмайстор на турнира, но този отбор не е Бразилия.

С други думи, спектакълът, който бразилците предлагат приключва в момента, в който те престават да пеят фалшиво националния химн.

След като назовахме нещата с истинските им имена, си струва да си припомним политиката на ФИФА. Може би от световната централа пак ще пратят Казуки Ито да свири на домакините, за да им подари някоя дузпа.

Що се касае до Колумбия, дори само заради присъствието на Хамес тимът заслужава безусловната подкрепа на всички почитатели на играта… Но да видим дали футболът е справедлив (поне от време на време, човече).

Франция – Германия

Европейски сблъсък, точно когато изглеждаше, че европейските отбори на този Мондиал са по-обречени от "Титаник" след сблъсъка му с айсберга.

И двата отбора имаха сериозни проблеми (повтарям, Алжир се представи прекрасно), но това е качество, присъщо на големите отбори: случва се те да не играят нищо, но да се класират.

За мен това е двубой между Бензема и Мюлер. Който има ден, ще донесе победата на своите. Все пак немците имат малко предимство, защото винаги могат да пуснат  игра вечния Клозе – един чичко на 78 години, който, макар и полусляп и в инвалидна количка, продължава да вкарва голове.

Холандия – Коста Рика

Ще бъде кратък. Моля те, Коста Рика, продължавай да пишеш история.

Най-хубавото нещо на световните първенства са именно епичните истории за скромните тимчета, превърнали се в гиганти. А костариканците започнаха мондиала като някакъв хобит, докато сега вече са с ръста на Пау Гасол. Пък и с Кейлър Навас на вратата, всичко е възможно.

Да не забравяме също, че Робен може да стане първият футболист, станал шампион по скокове във вода. Внимавайте много, за да не пропуснете артистичните му изпълнения.

Аржентина – Белгия

За мен белгийците са хипстърите на това световно и тъй като модерното е на мода, за мен те ще се класират за полуфиналите.

Проблемът на Аржентина е, че ако Меси не измисли нещо, отборът става абсолютно беззъб. Затова залагам на Азар и трупата му, но разбира се, без да забравяме, че ако Меси има ден, няма кой да го спре.

Toquero The Boss, Goal.com