Острието на Байерн Мюнхен и на швейцарския национален отбор по футбол Джердан Шакири е уверен, че "кръстоносците" имат сили да победят и Франция в своята група.

Още по темата

 

Снощи Швейцария постигна късен успех с 2:1 над Еквадор, който до голяма степен праща момчетата на Отмар Хитцфелд във фазата на елиминациите.

"Чувството е много добро след като спечелихме мача по такъв начин. Това беше много важен двубой и ние сме много щастливи", заяви Шакири пред сайта Goal.com.

"За отбора е чудесно, че постигнахме такъв резултат в първия ни мач на световното първенство. Това ни дава увереност за следващите два двубоя. Доволни сме, че успяхме да спечелим в края."

"През първото полувреме играхме наистина зле. Бъркахме доста подавания и твърде често губехме притежанието на топката. Не показахме нашата игра."

"На почивката селекционерът Отмар Хитцфелд направи добър разбор и през втората част бяхме напълно различен отбор. Доминирахме и създадохме доста положения. Горди сме, че обърнахме мача и че успяхме да го спечелим."

"Мачът срещу Франция? Те са фаворити в нашата група и няма да ни бъде лесно. но мачът ще бъде много труден и за французите. Ние сме много добър отбор."

"Преди световното първенство ние победихме Германия и Бразилия и показахме, че можем да бием големите. Искаме да покажем нашата игра срещу Франция и се надявам, че ще спечелим", допълни Шакири.