Селекционерът на Аржентина Алехандро Сабея постави на своя отбор оценка "6", но по десетобалната система след победзата с 2:1 над Босна и Херцеговина снощи. Специалистът призна, че самият то е допуснал грешка с избора на тактиката срещу балканците.

Още по темата

 

"През първото полувреме ние успяхме да контролираме съперника, но имахме нужда от по-голямо дълбочина, защото не създадохме много положения. Нещо, което постигнахме през второто полувреме", сподели Сабея след мача.

"Ние трябва да подобрим представянето си от мача с Босна и Херцеговина, ако иска да остави отпечатък на това световно първенство".

"На почивката включих Фернандо Гаго и Гонсало Игуаин вместо хора от средата на терена с единствената идея да дам повече нападателна мощ на отбора."

"Със сигурност ние трябва да подобрим доста неща, а опитите за някои подобрения днес се провалиха. Ако ме питате каква оценка давам на отбора, пиша 6 по десетобалната система."

"На полувремето казах на играчите ми да подават повече на Меси и да го оставят да играе повече с топката. И това даде резултат, когато Лео и Игуаин си размениха пасове за второто ни попадения."

"Видях, че Серхио Агуеро е уморен. Оставаше малко време до края и аз исках да направя смяната още при 2:0 в наша полза. Имахме нужда от свеж футболист. Извадих Кун, защото беше уморен."

"Не мога да се оплача от резултата. Навярно допуснахме една-две грешки, аз самият сбърках някои неща. Но ние трябва да сме доволни от резултата, защото Босна е добър отбор."

"Смятам, че Меси е най-добрият играч в света независимо какво ще се случи на това световно първенство. Също така той е един от най-добрите футболисти в историята на играта изобщо", добави Сабея.