Лео Меси заяви, че изобщо не е доволен от получаването на Златната топка за най-добър играч на Световното първенство.

Мнозина изказаха несъгласие с избора на ФИФА той да получи отличието, като дори легендарният му сънародник Диего Марадона заяви, че решението е било "маркетингово". Президентът на ФИФА Сеп Блатер пък заяви, че е останал изненадан от решението.

Самият Меси не взе отношение по въпроса, като вместо това заяви, че е искал единствено да донесе титлата на Аржентина, за да зарадва сънародниците си.

 "В такива моменти наградата изобщо не ме интересува. Искахме да занесем в къщи трофея и да му се радваме заедно с всички хора  в Аржентина", коментира Меси, цитиран от вестник Мирър.

"Заслужавахме малко повече след мача, който изиграхме. Много е болезнено да загубиш по този начин, защото бяхме толкова близко до дузпите. Мисля, че на това световно първенство заслужавахме различен резултат, защото имахме своите положения".

"Достигнахме финала, а Аржентина от много дълго време не бе преминавала полуфиналите. Сега носим с нас разочарованието да не успяхме да спечелим мача".

"Те притежаваха повече топката, но ние имахме по-добрите положения. Мисля, че накрая нямахме късмета, от който се нуждаехме. Шансовете, които създадохме бяха чисти".

"Имахме три чисти положения - моето, това на Игуаин и на Родриго. Но не можахме да ги вкараме. Сега трябва да продължим напред".