Бившият аржентински национал Диего Милито не скри възхищението си към звездата на гаучосите Лионел Меси, който вече има 4 гола на сметката си на Мондиал 2014.

"Според мен Лео показва на света, че е позитивен лидер. Има два типа лидери на терена - едните крещят, другите дават пример. Меси е лидерът, който всеки иска да има в тима си. Вижда се, че той е в добро настроение, той е щастлив и това е важно", написа Милито в колонката си в Goal.com.

"Той по-зрял в сравнение с предишните две световни първенства, където натрупа богат опит. Надявам се да остане по същия начин, да бъде позитивен лидер.Разчитаме на него, ако искаме Аржентина да спечели световната купа."

"Хората ме питат какъв е той на терена и извън него. Лео е много спокойно и тихо дете, много добър приятел. Да играеш с него е невероятно. Удоволствие е да го гледаш на всяка тренировка."

"Имах щастието да тренирам и да играя с него, горд съм с това. Все пак говорим за един от най-великите футболисти в историята на играта."

"Но е много важно един отбор да разполага с обединена група от футболисти, а Аржентина я има на световното. Този отборен дух, който дава допълнителна енергия на твоя съотборник."

"Селекционерът Сабея изгради сплотен колектив. Имах шанс да изкарам известно време с повечето от тези момчета и мога да кажа, че те са чудесни момчета, които биха дали всичко за националния тим. Надявам се да постигнат целта си, защото очакваме световната титла от доста време", добави Милито.