Холандия - Аржентина, втори полуфинален мач от световното първенство. Стадион "Арена де Сао Пауло", начало 23.00 часа.

ХОЛАНДИЯ:

Вратари: Яспер Силесен, Мишел Ворм, Тим Крул

Защитници: Рон Влаар, Стефан де Врай, Бруно Мартенс Инди, Дарил Янмаат, Пол Верхаех, Жоел Велтман, Теренс Конголо

Халфове: Дейли Блинд, Найджъл де Йонг, Джонатан де Гузман, Уесли Снайдер, Жорди Класи, Лирой Фер, Джорджинио Вийналдум, Мемфис Депай

Нападатели: Робин ван Перси, Ариен Робен, Дирк Каут, Джермейн Ленс, Клаас-Ян Хунтелаар

Под въпрос: Де Йонг, Ван Перси.

 

АРЖЕНТИНА:

Вратари: Ромеро, Орион, Андухар

Защитници: Рохо, Гарай, Кампаняро, Сабалета, Демикелис, Фернандес, Бастана

Полузащитници: Гаго, Билия, Перес, Родригес, Фернандес, Масчерано, Алварес

Нападатели: Игуаин, Меси, Агуеро, Паласио, Лавеци

Контузен: Ди Мария

ПРОГНОЗА: Холандия и Аржентина се изправят един срещу друг във втория полуфинал от световното първенство. Очакванията са за разлика от вчера този път да се получи така очакваното дерби предвид имената на двата отбора.

Според показаното досега и двата тима са почти напълно равностойни. Холандия показа малко повече блясък в отделни моменти от мачовете си, но пък Аржентина доминираше в своите срещи, макар и без да показва особено зрелище.

Досега в историята двата тима са се срещали 8 пъти, като предимството е на страната на "лалетата", които имат 4 победи, 3 равенства и 1 загуба. Най-важният мач обаче бе спечелен от Аржентина, когато през 1978 година тимът спечели световната титла след равенство 1:1 в редовното време и победа с 3:1 в продълженията.

Преди това през 1974 година тимът, воден от Йохан Кройф бе разгромил "Гаучосите" с 4:0 със своя тотален футбол. Също толкова запомнящ се бе и мачът през 1998 година, когато на четвъртфиналите Холандия победи с 2:1 след драматичен късен гол-шедьовър  на Денис Бергкамп.

В състава на Холандия капитанът Робин ван Перси е под въпрос заради стомашен вирус, но е по-вероятно да играе. Найджъл де Йонг е пред сензационно възстановяване от проблем в слабините, но надали ще започне мача.

По-сериозни са проблемите в Аржентина, където Анхел ди Мария със сигурност отпадна. Той бе една от водещите фигури на отбора си и неговото отсъствие е сериозен удар. Добрата новина обаче е, че Серхио Агуеро е възстановен. Титулярният ляв бек Маркос Рохо пък се завръща след изтърпяно наказание.

И двата тима ще имат пределна мотивация за класиране напред.  Аржентина ще играе в деня на националния си празник - деня на независимостта. Отделно от това допълнителен стимул ще бъде смъртта на легендата Алфредо ди Стефано, в чиято памет аржентинците ще искат да спечелят победата. На тяхна страна е и статистиката - от 4 полуфинала досега те не са губели нито веднъж.

Холандия пък има шанс да стигне втори пореден финал и общо 4-ти. Както е известно, "Лалетата" загубиха и трите си досегашни финала. Интересното обаче е, че на този турнир те имат уникалната възможност да си отмъстят и срещу трите отбора, срещу които загубиха финалите. Те вече сториха това срещу Испания, сега се изправят срещу Аржентина, а евентуално на финала ще бъде и третият тим, който ги лиши от световна титла през 1974 година - Германия.

Така със сигурност мачът ще е максимално интригуващ, като по всяка вероятност ще бъде решен от малките детайли. При такива ситуации обаче индивидуални проблясъци могат да наклонят везните. Безспорно един от играчите на турнира е Ариен Робен, който в почти всеки мач е решителна фигура за своя отбор.

Лео Меси обаче е с мисия да влезе в историята и с напредване на турнира сякаш започва да навлиза в най-добрата си форма. Срещу Белгия той бе практически безгрешен. А когато Лео Меси е във форма и играе с настроение, никога не е разумно да залагаш срещу него.


Резултат: 2:3