Аржентинският национал Хавиер Масчерано не пожела да приеме новите си прякори, които феновете на футбола в родината му лепнаха заради неговата прекрасна игра от началото на световното първенство.

Както е известно, едно  от новите имена на Масчерано в Аржентина е. . . Рамбо!

"Нито съм Рамбо, нито съм Хосе де Сан Мартин (аржентинският герой в борбата за независимост). И не казвам това от скромност, защото фалшивата скромност е по-лоша дори от арогантността", отсече халфът.

"Надявам се днес да играем добре и да помагаме на Лео Меси, защото не го правехме както трябва в последните ни два мача", каза още Масчерано.

Финалният двубой от световното първенство е тази вечер, от 23.00 часа на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро и ще бъде предаван пряко в Gol.bg.

В същото време треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне похвали Хавиер Масчерано: "Преди полуфиналния мач Масчерано каза на Ромеро, че той ще стане героят на срещата. Така и стана. И това въобще не ме учуди. Масчерано може да не е капитан. Но лидерите не се нуждаят от лента на ръкава, за да доказват своите качества. Масчерано ги показва винаги".