Асът на Барселона и на аржентинския национален отбор по футбол Лионел Меси призна, че снощното му попадение за успеха с 2:1 над Босна и Херцеговина и голямо облекчение за него.

Суперзвездата реализира второто си попадение на световни финали и първо от 2006 година насам. Той бе измъчван от гола суша с екипа на Аржентина на предходния Мондиал в ЮАР, но по всичко личи, че този път ще разкрие реализаторските си умения.

"Нормално е да имаме съмнения в такъв мач. Това е първи двубой и ние бяхме нервни и неспокойни. В началото винаги е така", сподели Лионел Меси след срещата с Босна.

"Най-важното нещо е победата и ние я постигнахме. Босна и Херцеговина е страхотен отбор, но ние все още имаме какво да подобряваме."

"Оставихме ги да играят през първото полувреме и беше трудно за нас да стигнем до вратата им, защото бяхме далеч от нея. Вторият ни гол беше голямо облекчение за всички нас, защото мачът ставаше по-труден."

"Това попадение беше специално и за мен, беше много добре, че успях да вкарам към края на срещата. Системата на игра за нас нападателите беше по-добра през второто полувреме. Имахме по-добри възможности да атакуваме. Тази система работи в наша полза."

"През първото полувреме аз и Кун бяхме останали изолирани и ни беше трудно. Но ние използвахме и двете системи на игра, спечелихме и това е най-важното за първи мач на световно първенство."

"Беше невероятно как ни аплодираха феновете. Знаем, че и в Бело Хоризонте ще бъде така и особено в Порто Алегре. Трябва да продължим по същия начин, да сме спокойни и да следваме мечтата си", добави Меси.