Босна и Херцеговина отпадна доста рано от Мондиала. след като загуби от Нигерия с 0:1 във втория си мач от Група "F" на турнира.

Мачът бе решен след огромен съдийски гаф. В 20-ата минута бе незачетен чист гол на Един Джеко заради измислена засада, като това стана пред очите на Сеп Блатер, който изглежда мача на живо.

Попадението за "Супер орлите" бе дело на Питър Одемвинге в 29-ата минута и с него африканската страна стигна до крайния успех.

Балканците, които са дебютанти на турнира, удариха и греда в самия край, като отборът на Сафет Сушич изобщо нямаше късмет.
 



Срещата започна по-добре за нигерийците, които действаха по-активно на терена през първите минути на мача.

Във 2-ата минута все пак обаче босненците близо до нещо много интересно, след като Джеко така и не успя да засече изключително добро ниско центриране в малкото наказателно поле.

Пет минути след това пък Спахич направи много груба грешка и Муса пое топката, като му оставаха няколко крачки, за да излезе сам срещу вратаря. но бе фаулиран с цената на нарушение.

В 14-ата минута Онази отправи изключителен удар от дистанцция, като в ситуацията Бегович със сетни сили изби топката.

Осем минути по-късно реферът отмени чист гол на Един Джеко, който излезе сам срещу вратаря и вкара топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада, каквато обаче нямаше.

 Постепенно в следващите минути босненците заиграха доста по-добре, но получиха тежък удар в 29-ата минута.

Одемвинге бе намерен пред малкото наказателно поле и опитният нападател не сгреши от тази позиция, за да изведе страната си напред в резултата.

След почивката босненците опитаха да стигнат бързо до изравнително попадение, но без успех.

В минутите след подновяването на играта се видя, че нигерийците изобщо няма да се отказват от идеята си да задържат преднината си.

Те можеха да стигнат и до още едно попадение, но Бегович направи страхотно спасяване в 55-ата минута. 

Освен това Бабатунде отправи изключителен удар от дистанция, който обаче бе спасен от стража на противника. 

До края на мача опасните ситуации не бяха толкова много, но босненците треснаха греда малко преди края, която бе дело на Джеко. Нападателят на Манчестър Сити овладя топката на гърди и отправи мощен удар, като Еняма се намеси и топката се отби в гредата. 

НИГЕРИЯ - БОСНА 1:0
1:0 Одемвинге 29'

НИГЕРИЯ: Еняма, Йобо, Амброуз, Ошанива, Омеруо, Микел, Онази, Муса (65 - Амеоби), Одемвинге, Еменике, Бабатунде (75 - Елдерсон)

БОСНА: Бегович, Спахич, Бешич, Мухджа, Пянич, Мисимович, Сушич, Лулич (70  - Салихович), Медунханин, Хайрович (57 - Ибишевич), Джеко