Португалия - Гана, последен мач от група G на световното първенство по футбол. Стадион "Насионал", Бразилия, 19.00 часа българско време. Съдия: Наваф Шукрала (Бахрейн)  пряко в Gol.bg!


ПОРТУГАЛИЯ:
Вратари:  Едуардо, Руи Патрисио, Бето
Защитници: Бруно Алвеш, Пепе, Фабио Коентрао, Рикардо Коща, Луиш Нето, Андре Алмейда, Жоао Перейра
Халфове: Мигел Велосо, Уилям Карвальо, Жоао Моутиньо, Виериня, Раул Мейрелеш, Нани, Рубен Аморим
Нападатели: Кристиано Роналдо, Уго Алмейда, Едер, Рафа Силва, Силвестре Варела, Елдер Пощига

 

ГАНА:

Вратари: Стивън Адамс, Адам Кварасей, Фатау Дауда
Защитници: Самуел Инкоом, Даниел Опаре, Рашид Сумаила, Джонатан Менса, Джон Бойе, Харисън Афул
Халфове: Майкъл Есиен, Акуа Африйе, Кристиан Атсу, Емануел Агиеманг-Баду, Кевин-Принс Боатенг, Андре Аю, Съли Мунтари, Алберт Адома, Мохамед Рабиу, Квадво Асамоа, Мубарак Вакасо
Нападатели: Асамоа Гиян, Джордан Аю, Маджиид Варис

Прогноза на Gol.bg:

Единственият шанс на Португалия и Гана да се класират на осминафинал е да спечелят този мач, а в същото време САЩ да загуби от Германия. Португалците едва измъкнаха равенство срещу САЩ в миналия мач. Голямата звезда Кристияно Роналдо постоянно е измъчван от контузия в коляното.

Гана пък стигна до равенство с Германия в предишната си среща и показа добър футбол. Сега обаче единствено победата има значение.

За Португалия проблемите със състава са много. Треньорът Пауло Бенто ще трябва да се справя без доста от титулярите. Фабио Коентрао се контузи в мача срещу Германия, Руи Патрисио, Уго Алмейда, Андре Алмейда и Елдер Пощига също са измъчвани от травми от началото на турнира досега.

Очаква се Бето да е на вратата, а Мигел Велозо да застане като ляв бек. Голямата въпросителна е в атака, където Пощига и Уго Алмейда едва ли ще играят. Едер най-вероятно ще е титуляр, след като влезе резерва в предишните два мача на Португалия.

Треньорът на Гана Квеси Апия няма такива проблеми с избора на играчи. Кевин Принс Боатенг и Джон Бой имаха леки травми след срещата с Германия, но са на линия за този мач. Все пак и в състава на Черните звезди ще има промяна, защото Съли Мунтари е наказан след натрупани жълти картони. Най-вероятно на неговото място ще играе Есиен.

Това е първата среща между Португалия и Гана. Европейците имат само една победа в последните си 9 мача на световни първенства - 7:0 срещу Северна Корея. В другите 8 мача имат 4 равенства и 4 загуби. Гана обаче няма суха мрежа вече 6 поредни мача на световно и едва ли ще я опази в този мач. 

Резултат:  Португалия - Гана 1:2