Селекционерът на Германия Йоахим Льов реши, че ще продължи да води отбора до края на своя договор, който изтича след Евро 2016.

След спечелването на световната титла в Бразилия специалистът не даваше ясен отговор дали остава начело на Маншафта. След отказването на капитана Филип Лам тръгнаха слухове, че Йоги ще го последва.

"Не удължих своя договор с германския футболен съюз до 2016 година, за да го прекратя преждевременно", обясни Йоахим Льов в сайта на федерацията.

"Просто имах нужда от няколко дни, в които да премисля нещата на спокойствие и да овладея емоциите. Исках да направим задълбочен анализ на турнира, както сме го правили винаги досега."

"Откакто съм национален селекционер винаги съм усещал огромното доверие на футболния съюз. Не мога да си представя нищо по-хубаво от това да продължа да водя отбора и да развивам всеки един отделен футболист."

"Мотивиран съм също толкова, колкото в първия ми ден като селекционер. В Бразилия ние постигнахме един гигантски успех, но има и други цели, които сме си поставили. Мондиал 2014 е върхов момент за всички нас, но това не трябва да бъде краят", добави Льов.