Селекционерът на националния отбор по футбол на САЩ Юрген Клинсман е уверен, че американците могат да стигнат до края на Мондиал 2014.

Клинсман е казал на играчите си да информират семействата си да презаверят билетите си за връщане от Бразилия за след финала на Световното първенство.

САЩ играе срещу Белгия на осминафиналите, след като успя да преодолее трудната група G, в която завърши пред Португалия и Гана и само след Германия.

"Юрген е оптимист и изключително положително настроен. Той ни каза да кажем на семействата ни да презаверят билетите си за 14 или 15 юли, защото вярва, че ще стигнем до финала", каза защитникът Омар Гонсалес, цитиран от БТА.

"Това показва неговата вяра в отбора, а на нас ни дава допълнителна увереност. Със сигурност планираме да останем в турнира още две седмици", допълни той.

Клинсман беше критикуван от медиите в САЩ заради "нереаистичните" му изказвания, че американците могат да спечелят световната титла.

Тимът се представи доста впечатляващо в груповата фаза и показа, че всичко е възможно, ако играе на върха на възможностите си.

"Стигнахме до тази част на турнира, в която ще победи този, който е подготвен по-добре, който е концентриран и се раздава максимално, който е готов да се бори на терена за 90 или повече минути. Това са нещата, които са решаващи".

"За нас най-важното е да се възстановим добре между срещите и физически, и психически. Всяка следваща среща е тест, всяка следваща крачка е трудна, но ние сме готови", заяви халфът Майкъл Брадли.