Южна Корея - Белгия, мач от Група H на световното първенство. Стадион "Арена Коринтианс", начало 23.00 часа.

 

Южна Корея

Вратари: Юн Сун-Рион, Ким Сеун-Гиу, Ли Бум-Йон
Защитници: Ким Чан-Соо, Юн Сук-Йон, Квак Тае-Хви, Ким Йон-Гвон, Хван Сеок-Хо, Ли Йон, Хонг Жеон Хо, Парк Жоо-Хо
Полузащитници: Ким Бо-Киун, Ха Дае-Сун, Хан Коок-Йон, Парк Йонг-Воо, Ки Сун-Юн, Ли Чун-Йон
Нападатели: Сон Хеун-Мин, Парк Чу-Йон, Ли Кеун-Хо, Коо Я-Чео, Ким Шин-Воо, Жи Дон-Вон

 

БЕЛГИЯ
Вратари:  Тибо Куртоа, Симон Миньоле, Сами Босут
Защитници:  Тоби Алдервейрелд, Томас Вермаелен, Венсан Компани, Ян Вертонген, Даниел ван Буйтен, Николас Ломбартс, Антони Ванден Боре, Лоран Симан
Полузащитници:  Аксел Витцел, Кевин де Брюйн, Маруан Фелаини, Стивен Дефур, Муса Дембеле, Насер Шадли
Нападатели:  Ромелу Лукаку, Еден Азар, Кевин Миралас, Драйс Мертенс, Дивок Ориги, Аднан Янузай

 

ПРОГНОЗА: Лидерът в Група H Белгия ще изиграе последния си мач в групата срещу Южна Корея и ще влезе в ролята на арбитър кой от останалите отбори ще се класира напред.

Азиатският тим е на последно място в класирането, но все още има теоретични шансове да продължи напред. За целта в другия мач Русия не трябва да губи, а Корея трябва да победи Белгия с голяма голова разлика.

Историята обаче не е на страната на "Воините на Таегук", които нямат победа над Белгия. В трите си официални мача те имат две равенства и една загуба.

Формата на световни финали на Южна Корея също не е добра - тимът има само една победа  в последните си 7 мача. В последните си 4 мача пък защитата е допуснала цели 11 гола.

На другия полюс е представянето на Белгия. Европейците са в серия от 8 мача без загуба в груповата фаза на световни финали. Моментната форма на тима също е отлична и Белгия е в серия от 12 официални мача без загуба, което е нов национален рекорд.

В първите два мача от турнира представянето на тима не отговаряше напълно на очакванията, но въпреки това бе постигнат нужният резултат. Сега след като тимът се класира напред, Марк Вилмотс може да даде почивка на някои от титулярите. Той вече потвърди, че Венсан Компани и Томас Вермаелен, които имат леки здравословни проблеми, ще останат на пейката.

Извън титулярния състав може да се окаже и Ромелу Лукаку, който в първите два мача докосна само два пъти топката в съперниковото наказателно поле. Добрата новина за Белгия е, че съставът има достатъчно широчина. И трите гола досега бяха отбелязани от влезли като резерва футболисти и така не се знае дали евентуалните рокади няма всъщност да подсилят отбора.

Предвид нуждата на Южна Корея от победа и лошата защита, в този мач Белгия ще има достатъчно свободни пространства, които да използва. Така би трябвало най-накрая един от сочените преди турнира за фаворит отбори да разкрие потенциала си.

Резултат: 1:3