Мнения на треньорите на Черно море и Локо Пловдив след победното 3:1 за варненци.

Илиан Илиев (треньор на Черно море): "Влязохме не добре в мача, да не кажа лошо. Постепенно се успокоихме, добре че вкарахме гол, защото в тези минути не получихме втори гол, защото щеше да се върне трудно. Те играха система 3-5-2, схема, която дава солидност в атака, но много слабости в защита. След като се успокоихме, свалихме топката, започнахме да въртим фланговете и беше въпрос на време да обърнем мача. За първи мач за сезона съм доволен от себераздаването.

Не беше добре влизането в мача и се надявам друг път да не го повтаряме. Бяхме прекалено нервни, за първи мач нямаше една причина за това. Влязохме лошо, може би поради това, че противникът е агресивен. Тази схема 3-5-2 крие много опасности за нас, когато имат сили да ни пресират високо, но опасностите за тях са ако преминем пресата, фланговите им са много уязвими. Причината за отсъствието на Димитриос Хантакиас е, че някой не си е свършил работа докрай. Надявам се през седмицата тези неща да се изяснят, защото ние сме професионален отбор и такива неща не трябва да се допускат и то точно един ден преди мача."

Бруно Акрапович (треньор на Локомотив): "Много добре започнахме, 20-25 минути контролирахме тотално играта. Имахме подавания, акции, корнери, шансове. Имахме два-три шанса да вкараме втори гол. След това противникът се събуди и започна да играе по-агресивно, а ние отговорихме по лош начин. Върнахме се назад и логично противникът имаше шанс. Трите гола са продукт на наши грешки в нашата половина."