Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев изрази своята гледна точка за случилото се след мача със Славия на "Тича" снощи и коментира изявлението на Венцеслав Стефанов . Както е известно, президентът на "белите" заяви , че шеф на "моряците" е ударил техния играч Емил Виячки в тунела, а относно упреците на Илиан Илиев, че тимът на Славия е играл грозно, каза, че Илиан е ял бял хляб на "Овча купел".

Ето какво заяви по този повод Илиан Илиев пред "Петел": 

"Венци Стефанов не е прав да защитава поведението на отбора си, след като през последните години непрекъснато повтаря, че ще играят футбол и ще налагат млади играчи, а срещу нас нито пуснаха млади играчи, нито играха футбол. Те предложиха ритане и блъскане, така че обвиненията на Венци Стефанов са напълно неадекватни. Още по-малко да защитава и толерира поведение, като това на този "футболист" Виячки. Да, с Венци Стефанов сме приятели. Той ме носи на ръце от стаята, след като ме оперираха в Гърция. Но това не означава, че трябва да си мълчим пред неправдата и това грозно поведение, което предложиха Славия.

"Вместо Венци Стефанов да се извини, той говори небивалици. Вчера Антон Велков беше на мача. После Венци ще каже, че нямало футболисти от Славия в националния отбор. Кой от техните да извикат, като играят така? Или да извикат Вълков да им свири следващия мач. Пак повтарям, Венци Стефанов трябваше да се извини на българската общественост. Да каже - бяхме дошли за точка, но начинът, по който постигнахме целта си не беше толкова красив. Относно това, което се случи в тунела след мача, Венци Стефанов каза, че техният "футболист" Виячки е бил ударен от някого. Виячки обаче е всичко друго, но не и футболист.

"Той може да ритне, да удари, да провокира или да наплюе някой, но футбол не може да играе. Защото футболът се играе с топка. Виячки твърди, че е бил ударен от някой, а на камерите се вижда, че никой не го е удрял. Срамно е това, което каза той на нашия административен директор Тодор Великов - че е на един шамар живот. Вместо в Славия да го накажат за подобно обидно отношение към 73-годишна легенда, както и неговите съотборници, които на излизане показваха средни пръсти на публиката ни и я провокираха, Венци Стефанов тръгва да защитава и толерира тази арогантност и наглост. Това е срамно и недопустимо. Иначе за мача, със сигурност можехме да потърсим и по-добре победата. Но, когато две минути се играе, а после две минути съперниците се търкалят и симулират, и се вдигат картони, така се получава", каза Илиан Илиев.