Бъдещето на двама чужденци в състава на Черно море е неясно, пише "Тема спорт". Това са централният защитник Димитриос Хантакиас и халфът Жордао Кардосо. Двамата бяха резерви през по-голяма част от сезона и няма да е изненада, ако напуснат „Тича“. 

По време на пандемията 25-годишният гръцки защитник призна, че иска да се завърне в родината си. Той разкри, че няколко клу­ба са проявили интерес към него, като сред тях е и Панатинайкос. През сезона Ханта­киас изигра 22 шампионатни двубоя, като в тях отбеляза 1 гол - при домакинското равен­ство с Етър (1:1) на 27 юли миналата година.

Жордао така и не успя да оправдае очакванията. Той записа на сметката си 20 уча­стия в елита. Само в 5 мача обаче 23-годишният португа­лец попадна в стартовата единайсеторка, а само в 2 от тях престоя на терена пълни 90 минути. Офанзивният играч така и не успя да реали­зира гол.

Засега на "Тича" остават звездите на отбора - крило­то Матиас Курьор (32 г.), кой­то се завърна в състава в на­чалото на годината, и брази­лецът Родриго Енрике (27 го­дини).

Преди дни Черно море на­прави входящ трансфер - привлече халфа Стефан Велев, който е работил с Илиан Илиев в Берое и Левски. Тре­ньорът обаче иска да подсили и фланговата мощ в състава, която бе ослабена след про­дажбата на Мартин Минчев в Спарта Прага. 

Най-вероят­но за тази позиция Илиев ще привлече чуждестранен фут­болист. Няма да е изненада, ако варненци вземат и краен защитник. През следващата година треньорът ще продъл­жи с линията по налагане на собствени юноши в състава.