Галерия

Новият футболният сезон в България ще започне по план на 7 август и ще е без фенове по стадионите. Това увери вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев.

"Борим се с кризата и с коронавируса. Виждате, че броят на заболелите расте, така че e естествено, че е заплашен стартът на първенството. Към момента няма такава заплаха. Стартираме си по план”, започна Фурнаджиев пред dsport.bg.

"Предстои всички отбори да минат PCR тестове в началото на следващата седмица. В сряда ще имаме заседание на Изпълкома на БФС. Тогава ще се прецени обстановката, ще се види има ли болни футболисти, колко са на брой и ще се вземат решения в зависимост от това."

"Има очертан план за действие. Медицинската комисия заседава редовно и взе мерки. Няма конкретика точно колко болни на отбор трябва да има, за да се отложи мач. Засега няма вероятност феновете да се върнат на трибуните, със сигурност стартираме при закрити трибуни."

"Въпросът с публиката на футболните мачове е свързан и с кината, театрите, дори протестите. Не е конкретно само за футбола. Трябва да се научим да спазваме мерки и да живеем с вируса. Правителството взима решение дали да бъдат допускани фенове, а не БФС."

"Индикациите и от Европа са същите, че турнирите ще започнат без публика. Всяка една държава дава заповеди, дори УЕФА не може да прави договорки. Пандемията се отрази върху приходите на БФС. Не само на футболния съюз, а на всички фирми и футболни отбори."

"Аз мисля, че един път в месеца е достатъчно да се тестват за COVID-19 футболистите - естествено, ако няма заразени", завърши Фурнаджиев.