Черно море ще се опита да уреди вратаря Георги Георги­ев още за гостуването на Сла­вия в първия кръг. Мачът в Со­фия е в неделя (9 август) от 21:00 часа. Както е известно, стражът разтрогна с Левски. Георгиев на "Герена" премина в началото на годината имен­но от стадиона в "Овча ку­пел". След раздялата с Митрович варненци се нуждаят от страж.

„Да, искаме го, но засега не е подписал. Когато има нещо официално, от клуба ще изля­зат със съобщение", сподели старши треньорът на Черно море Илиан Илиев пред "Тема Спорт".

В момента на "Тича" разпо­лагат с младите Дюлгеров и Дичевски, но наставникът ис­ка да има по-опитен страж за битките през новия сезон. Двете страни са договорили трансфера, като остават са­мо дребни детайли.

Илиан Илиев коментира и моментното състояние на Черно море, който имаше до­ста заразени играчи с корона-вирус и не можа да проведе пълноценна подготовка. В един момент моряците иска­ха отлагане на двубоя със Сла­вия на старта, но белите не се съгласиха.

"Няма как да сме готови, след като днес (б.р. - вчера) из­лезе последният играч от ка­рантина. Сега вече всички се върнаха, но като подготовка сме далеч. Чака ни доста трудно гостуване на Славия. Все пак те играха до скоро, но и на тях няма да им е лесно. Ще се оправяме в движение, каквото е било - било. Случи ни се на нас, никой не е застрахован. Няма какво да напра­вим повече", каза Илиев.

Той коментира и решението на БФС от вчера при 10 заразени в отбора да може да се отла­гат двубои. Специалистът бе доста учуден защо чак сега се стига до този ход. "Неприятното е, че чак сега се взе решение да се отлагат мачове при 10 заболели. Ние го искахме това нещо в плейофи­те, но никой не ни послуша, а имахме 18 човека заразени, включително и треньорите. А сега вече бройката е десет", заяви старши треньорът на варненци.

Черно море ще прави селек­цията в движение, след като до момента не успя да подси­ли сериозно състава си.