Представилите се силно по време на зимните контроли Черно море и Локомотив Пловдив не си отбелязаха голове в среща от 17-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион “Тича” във Варна.

“Моряците” бяха по-добрия отбор на терена, създал повече опасности в срещата и със сигурност могат да съжаляват за пропуснатите три точки. Официален дебют за тима на Илиан Илиев записа новото попълнение Пабло Гарсия, който изигра пълни 90 минути.

Седмият в таблицата Черно море събра 22 точки, докато Локомотив Пловдив е втори с 34 пункта.


Черно море започна с домакински натиск и още в третата минута създаде опасност пред вратата на Мартин Луков. Родриго Вилела финтира бранител отляво и центрира, но топката бе избит с глава в корнер от Момчил Цветанов. Три минути по-късно Лукас Масоеро успя да блокира опасно центриране на Илиан Илиев към влизащия на скорост в наказателното поле Исмаил Иса.

В 10-ата минута Черно море създаде отлична възможност за гол. Родриго Енрике сложи топката на главата на Исмаил Иса след центриране отдясно, но нападателят на “моряците” стреля покрай страничната греда. В 12-ата минута Локо Пд създаде първата си опасност в мача. Лукас Салинас се откъсна от бранителите на Черно море, но стреля право в ръцете на стража на варненци. Малко след това на два пъти “зелено-белите” имаха претенции за дузпа. Първо за игра с ръка в наказателното поле на Масоеро, а след това за нарушение.

Не след дълго Иван Дюлгеров излезе напред, за да пресече пас и изрита топката, но тя попадна в Момчил Цветанов, който от средата на терена се опита да уцели опразнената врата, но не успя.

В 34-ата минута Димитър Илиев и Лукас Салинас разиграха добре топката, а последният изведе Карагерен на десния фланг, който центрира в наказателното поле, но топката се отби в гърба на Цецо Панов и се озова в ръцете на Дюлгеров.

В 78-ата минута Цветомир Панов и Илиан Илиев страхотно разиграха топката отляво, като последния нахлу в наказателното поле и отправи страхотен изстрел, но над вратата.

После Диниш Алмейда изведе Кристиан Илич в наказателното поле на “моряците”, но с превъзходен шпагат Влатко Дробаров успя да избие топката точно преди футболистът на Локо Пд да нанесе удар по посока на вратата.

 

Черно море - Локо Пловдив 0:0

 

Черно море: Дюлгеров, Попов, Димов, Дробаров, Панов, Родриго Вилела, Велев, Илиев, Гарсия, Родриго Енрике, Иса

Локомотив (Пд): Луков, Алмейда, Масоеро, Гомис, Умарбаев, Витанов, Цветанов, Карагерен, Салинас, Илиев, Илич